POLITYKA PRYWATNOŚCI

Niniejsza Polityka Prywatności określa zasady gromadzenia, przetwarzania i wykorzystywania danych osobowych pozyskanych od Państwa przez sklep internetowy markowaplus.pl , prowadzony pod adresem www.markowaplus.pl (dalej zwaną Witryną) przez Edyta Jusińska z siedzibą w Mińsk Mazowiecki ul. Konstytucji 3 Maja 8 (dalej zwanego Sklepem Internetowym).

Sklep Internetowy dokłada wszelkich starań w celu zapewnienia poszanowania Państwa prywatności i ochrony udzielonych informacji osobowych podczas korzystania z Witryny i dokonywania zakupów w ramach sklepu oraz w tym celu podejmuje wszelkie niezbędne działania. 

Jakie dane zbiera Sklep Internetowy w sposób automatyczny podczas korzystania z Witryny?

Sklep Internetowy nie zbiera w sposób automatyczny żadnych danych, z wyjątkiem danych zawartych w plikach cookies podczas samego korzystania z Witryny. Pliki cookies to małe pliki tekstowe wysyłane przez Sklep Internetowy i przechowywane na Państwa komputerze zawierające pewne informacje związane z korzystaniem przez Państwa z Witryny i Sklepu Internetowego. Wykorzystywane przez Sklep Internetowy pliki cookies mogą mieć charakter tymczasowy lub trwały. Tymczasowe pliki cookies są usuwane z chwilą zamknięcia przeglądarki, natomiast stałe pliki cookies są przechowywane także po zakończeniu korzystania przez Państwa z Witryny i służą do przechowywania informacji takich jak Państwa hasło czy login, co przyspiesza i ułatwia korzystanie z Witryny.

Sklep Internetowy wykorzystuje poniżej wymienione rodzaje plików cookie:

Cookies Własne - oznacza Cookies zamieszczane przez Sklep Internetowy, związane ze świadczeniem usług droga elektroniczną przez Sklep Internetowy za pośrednictwem Witryny. Cookies Zewnętrzne - oznacza Cookies zamieszczane przez partnerów Sklepu Internetowego, za pośrednictwem strony internetowej Witryny.

Sklep internetowy wykorzystuje poniżej wymienione pliki cookie w następujących celach:

Administrator wykorzystuje Cookies Własne w następujących celach:

Konfiguracji serwisu

dostosowania zawartości stron internetowych Witryny do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych Witryny;

rozpoznania urządzenia Użytkownika Witryny oraz jego lokalizację i odpowiednio wyświetlenia strony internetowej, dostosowanej do jego indywidualnych potrzeb;

zapamiętania ustawień wybranych przez Użytkownika i personalizacji interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik;

zapamiętania historii odwiedzonych stron w serwisie w celu rekomendacji treści; rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.

Uwierzytelniania użytkownika w serwisie i zapewnienia sesji użytkownika w serwisie utrzymania sesji Użytkownika Witryny (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Witryny ponownie wpisywać loginu i hasła;

poprawnej konfiguracji wybranych funkcji Witryny, umożliwiając w szczególności weryfikację autentyczności sesji przeglądarki;

optymalizacji i zwiększenia wydajności usług świadczonych przez Administratora.

Realizacji procesów niezbędnych dla pełnej funkcjonalności stron internetowych dostosowania zawartości stron internetowych Witryny do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych Witryny. W szczególności pliki te pozwalają rozpoznać podstawowe parametry Urządzenia Użytkownika i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;

poprawnej obsługi programu partnerskiego, umożliwiając w szczególności weryfikację źródeł przekierowań Użytkowników na strony internetowe Witryny.

Zapamiętania lokalizacji użytkownika

poprawnej konfiguracji wybranych funkcji Witryny, umożliwiając w szczególności dostosowanie dostarczanych informacji do Użytkownika z uwzględnieniem jego lokalizacji.

Analiz i badań oraz audytu oglądalności

tworzenia anonimowych statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Witryny korzystają ze stron internetowych Witryny, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości.

Świadczenia usług reklamowych

dostosowania prezentowanych za pośrednictwem Witryny reklam usług i produktów firm trzecich;

Zapewnienia bezpieczeństwa i niezawodności serwisu

Administrator usługi wykorzystuje Cookies Zewnętrzne w następujących celach:

Prezentowania treści multimedialnych na stronach internetowych Witryny, które są pobierane z zewnętrznego serwisu internetowego:

www.youtube.com [administrator cookies: Google Inc z siedzibą w USA]

Zbierania ogólnych i anonimowych danych statycznych za pośrednictwem narzędzi analitycznych:

Google Analytics [administrator cookies: Google Inc z siedzibą w USA]

IAI-Shop.com [administrator cookies: IAI S.A. z siedzibą w Szczecinie]

Prezentowania reklam dostosowanych do preferencji Użytkownika z wykorzystaniem narzędzia internetowej reklamy:

Google AdSense [administrator cookies: Google Inc z siedzibą w USA]

Zalogowania do serwisu za pomocą konta w innym serwisie:

Facebook Connect [administrator cookies: Facebook Inc z siedzibą w USA lub Facebook Ireland z siedzibą w Irlandii]

Google [administrator cookies: Google Inc z siedzibą w USA]

LinkedIn [administrator cookies: LinkedIn Ireland Limited z siedzibą w Irlandii]

Paypal [administrato cookies: PayPal (Europe) S.à r.l. & Cie, S.C.A z siedzibą w Luksemburgu lub PayPal Inc. z siedzibą w USA]

Wykorzystania funkcji interaktywnych w celu popularyzacji Witryny za pomocą serwisów społecznościowych:

twitter.com [administrator cookies: Twitter Inc. z siedzibą w USA]

plus.google.com [administrator cookies: Google Inc z siedzibą w USA]

Facebook.com [administrator cookies: Facebook Inc z siedzibą w USA lub Facebook Ireland z siedzibą w Irlandii]

Pinterest [administrator cookies: Pinterest, Inc. z siedzibą w USA]

Prezentowania opinii na stronach internetowych Witryny, które są pobierane z zewnętrznego serwisu internetowego:

opineo.pl [administrator cookies: Opineo Sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu]

Wykorzystania funkcji w celu ułatwienia komunikacji za pośrednictwem strony internetowej Witryny, które są pobierane z zewnętrznego serwisu internetowego:

skype.com [administrator cookies: Microsoft Corporation z siedzibą w USA]

livechatinc.com [administrator cookies: LiveChat, Inc. z siedzibą w USA]

W każdym wypadku mogą Państwo zablokować instalowanie plików cookies lub usunąć stałe pliki cookies, wykorzystując stosowne opcje Państwa przeglądarki internetowej. W razie problemów doradzamy skorzystać z pliku pomocy przeglądarki lub skontaktować się z producentem przeglądarki, z której Państwo korzystacie.

Inne dane gromadzone przez Sklep Internetowy:

Obok plików cookies Sklep Internetowy może również gromadzić dane zwyczajowo zbierane przez administratorów systemów internetowych w ramach tzw. logów lub plików dziennika. Informacje zawarte w logach mogą obejmować m.in. Państwa adres IP, rodzaj platformy i przeglądarki internetowej, dostawcę Internetu oraz adres strony, z której weszliście Państwo na Witrynę. Niektóre podstrony w ramach Witryny oraz inne środki komunikacji z Państwem mogą zawierać tzw. „web beacons” (tzw. elektroniczne obrazki). Web beacons pozwalają na otrzymanie informacji takich jak np. adres IP komputera, na który załadowana została strona, na której web beacon został zamieszczony, numer URL strony, czas załadowania strony, rodzaj przeglądarki, jak również informacje zawarte w cookies, w celu oceny efektywności naszych reklam. Dane te będą archiwizowane i wykorzystywane w celach analizy statystycznej i oceny globalnego ruchu użytkowników Witryny. Dane te nie będą łączone z przekazanymi przez Państwo danymi osobowymi.

Jakie dane zbiera sklep internetowy podczas rejestracji i dokonywania zakupów?

Sklep Internetowy będzie od Państwa zbierał następujące dane osobowe za pośrednictwem Witryny oraz innych form komunikacji, w przypadku dokonywania zakupów i procesu rejestracji na Witrynie:

nazwisko i imię,

adres billingowy,

adres do korespondencji, jeżeli jest inny niż adres billingowy,

adres poczty elektronicznej,

numer telefonu,

wiek.

Podanie powyższych danych jest dobrowolne lecz konieczne dla dokonania rejestracji i zakupu w ramach Witryny.

Sklep internetowy będzie profilował przetwarzane dane osobowe w celu marketingu własnych produktów oraz w zamiarze przygotowania zindywidualizowanej oferty handlowej. Profilowanie będzie możliwe po uzyskaniu zgody klienta (za wyjątkiem klientów znajdujących się w bazie danych administratora przed 25.05.2018r.). Klient jest uprawniony do wniesienia sprzeciwu wobec profilowania.

Prawo do wglądu, poprawienia i usunięcia informacji o użytkowniku:

Przysługuje Państwu prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz prawo ich poprawiania, żądania dostępu do danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do przeniesienia danych, wyrażenia sprzeciwu wobec przetwarzania danych oraz prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego, którym w Polsce jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych

Udostępnia się każdemu użytkownikowi Witrynę . Witryna ta pozwala na wgląd, poprawienie i usunięcie posiadanych przez markowaplus.pl danych osobowych o użytkowniku. W celu realizacji tych uprawnień prosimy o korzystanie z opcji w ramach swojego konta lub  numeru telefonu 698696083

W przypadku, gdyby użytkownik uznał takie rozwiązanie za niewystarczające, może zwrócić się pisemnie do:Sklep Elizabeth ul.Chmielna 7 00-021 Warszawa 

Marketing Sklepu Internetowego

O ile Państwo wyraziliście na to zgodę (zapis do newslettera), podany przez Państwa adres e-mail będzie wykorzystywany w celach marketingowych własnych produktów MARKOWAPLUS.PL.

Zgoda może być cofnięta w każdym czasie.

Udostępnienie informacji

W celu realizacji umowy Sklep Internetowy może udostępniać zebrane od Państwa dane do następujących podmiotów:

Obsługa płatności: Pay U , Pay Pal .

Firmy kurierskie: DPD, In Post , Poczta Polska, DHL

W takich przypadkach ilość przekazywanych danych ograniczona jest do wymaganego minimum.

Ponadto, podane przez Państwa informacje mogą zostać udostępnione właściwym organom władzy publicznej, jeżeli wymagają tego obowiązujące przepisy prawa.

Środki techniczne i Państwa obowiązki

Sklep Internetowy dokłada wszelkich możliwych starań, aby zabezpieczyć Państwa dane i ochronić je przed działaniami osób trzecich. Stosujemy wszelkie niezbędne zabezpieczenia serwerów, połączeń i Witryny w celu ochrony Państwa danych, w szczególności:

Dostęp do Państwa danych osobowych, mają tylko ci pracownicy Sklepu Internetowego markowaplus.pl, którzy zostali przeszkoleni zgodnie z polityką bezpieczeństwa danych osobowych i podpisali stosowne zobowiązania, zobowiązujące ich do ochrony.

Spełniamy wszelkie standardy ochrony danych osobowych. Wszystkie połączenia związane z wykonywaniem przez Państwa płatności elektronicznych, w przypadku wyboru takiej opcji, będą następować za pośrednictwem bezpiecznego szyfrowanego połączenia.

Podjęte przez nas działania mogą okazać się jednak niewystarczające, jeżeli sami nie zachowają Państwo zasad bezpieczeństwa. W szczególności muszą Państwo zachować w poufności login i hasło do Witryny i nie udostępniać ich osobom trzecim. Proszę pamiętać, że Sklep Internetowy nie będzie zwracał się do Państwa o ich podanie, z wyjątkiem podania ich w trakcie logowania na Witrynie. W celu uniemożliwienia korzystania z państwa konta osobom nieuprawnionym prosimy się wylogować po zakończeniu korzystania z Witryny.

W jaki sposób możecie Państwo korzystać z przysługujących praw?

Macie Państwo możliwość podglądu i edycji Państwa danych, w każdym czasie, w ramach Witryny, po zalogowaniu się z użyciem adresu e-mail oraz hasła. W sytuacji, gdy zapomnicie Państwo hasła lub wystąpienia innych problemów z logowaniem, prosimy o kontakt pod adresem: sklep@markowaplus.pl

Przysługuje Państwu prawo żądania dostępu do danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do przeniesienia danych, wyrażenia sprzeciwu wobec przetwarzania danych oraz prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego, którym w Polsce jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych. Prosimy w tym celu o kontakt pod adresem:sklep@markowaplus.pl

Inne strony internetowe

W ramach Witryny mogą pojawiać się okresowo linki do innych stron internetowych. Takie strony internetowe działają niezależnie od Witryny i nie są w żaden sposób nadzorowane przez Sklep Internetowy. Strony te mogą posiadać własne polityki dotyczące prywatności, z którymi zalecamy zapoznać się. Sklep Internetowy nie ponosi odpowiedzialności za zasady postępowania z danymi w ramach tych stron.

Pytania i zastrzeżenia

Pytania i zastrzeżenia dotyczące niniejszej Polityki prywatności mogą być przez Państwa zadane pod adresem: sklep@markowaplus.pl

Regulamin

1. Sklep internetowy działający pod adresem www.markowaplus.pl jest prowadzony przez firmę Ophelia Edyta Jusińska NIP 8221809537, Regon 145493243, z siedzibą 05-300 Wólka Mińska, ul. Mazowiecka7. Konto Bankowe BZWBK 22 1500 2194 1221 9000 2841 0000
2. Administratorem danych osobowych jest firma Ophelia, NIP 8221809537, Regon 145493243, z siedzibą w 05-300 Wólka Mińska, ul. Mazowiecka 7.

3. Regulamin skierowany jest do wszystkich użytkowników sklepu markowaplus.pl. określa zasady rejestracji i korzystania z konta, zasady dokonywania zakupów, składania zamówień w sklepie oraz zasady zawierania umów sprzedaży.

4. Zdjęcia oferowanych produktów są przykładowe i mają na celu prezentacje oferowanych modeli.

5. Wszystkie informacje zawarte na stronie, dotyczące produktów w sklepie takie jak np. cena, opis produktu stanowią zaproszenie do złożenia oferty zawarcia umowy sprzedaży w rozumieniu art. 71 k.c.

6. Wszystkie produkty oferowane w sklepie internetowym są szczegółowo oznaczone, poprzez wskazanie ich ceny, materiału z którego zostały wykonane, szczególnych właściwościach , nr  modelu itp.

 Zasady korzystania ze sklepu i zawarcia umowy sprzedaży.

1. Sklep markowaplus.pl przy pomocy sieci elektronicznie umożliwia dokonywania zakupów produktów w nim oferowanych.

2. Umowa sprzedaży zawierana jest między Klientem a firmą Ophelia Edyta Jusińska.

3. Aby móc kupować w sklepie internetowym www.markowaplus.pl należy wypełnić formularz zamówienia

4. Użytkownik zamawiający w sklepie internetowym jest zobowiązany do podania prawdziwych danych osobowych. pod rygorem niezrealizowania zamówienia.

5. Do umów zawieranych za pomocą środków porozumiewania się na odległość stosuje się Ustawę z 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumenckich oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny, a także innych odpowiednich aktów prawnych.

6. Sprzedawca zastrzega sobie prawo do weryfikacji danych osobowych drogą telefoniczną.

7. Odesłanie treści zamówienia na adres zamawiającego jest wykonywane automatycznie i służy wstępnej weryfikacji Klienta oraz daje zamawiającemu możliwość sprawdzenia treści zamówienia. Podjęcie realizacji zamówienia wymaga również podania numeru telefonu Klienta. Sklep internetowy zastrzega sobie możliwość odmowy realizacji zamówienia, po weryfikacji dokonanej przez pracownika sklepu. W przypadku takiej decyzji Klient o odmowie informowany jest w ciągu 48 godzin. Zamówienie jest ważne 48 godzin - po tym czasie zamówienia niepotwierdzone zostaną anulowane.

8. Sklep podejmuje wszystkie dostępne środki techniczne a przewidziane przepisami prawa mające na celu ochronę danych osobowych Klientów.

Zawarcie umowy sprzedaży.

1. Aby zawrzeć umowę sprzedaży, trzeba złożyć zamówienie w następującej formie:

  • na stronie sklepu (on-line)

  • pocztą elektroniczną

  • telefonicznie


2. Sklep przyjmuje zamówienia składane na stronie przez całą dobę, we wszystkie dni tygodnia. Zamówienia składane telefonicznie przyjmowane są w godzinach pracy sklepu stacjonarnego tj. od godz. 10.00 do 19.00 w dni robocze oraz od godz. 10.00 do 15.00 w soboty (poza dniami ustawowo wolnymi od pracy). Zamówienia złożone w dni wolne od pracy będą realizowane w pierwszym dniu roboczym następującym po dniu, w którym zamówienie zostało złożone.

3. Klient może złożyć zamówienie bez konieczności trwałego rejestrowania swoich danych w bazie sklepu.

4. W celu złożenia zamówienia należy wybrać z oferty sklepu dany produkt wraz z określeniem koloru, rozmiaru oraz ilości poprzez wypełnienie formularza.

5. Warunkiem złożenia zamówienia jest prawidłowe wypełnienie formularza zamówienia poprzez podanie wszystkich wymaganych danych.

6. Do momentu zatwierdzenia wyboru produktów przyciskiem ? potwierdź zamówienie ? Klient ma możliwość dokonywania zmian i modyfikacji produktów w zamówieniu, jak i danych teleadresowych do wysyłki lub faktury.

7. Wysłanie zamówienia przez Klienta stanowi ofertę Klienta złożoną firmie Ophelia Edyta Jusińska , co do zawarcia umowy sprzedaży, zgodnie z treścią regulaminu.

8. Klient otrzymuje potwierdzenie złożonej oferty drogą elektroniczną lub telefonicznie na podany adres e-mail. Po otrzymaniu tego potwierdzenia dochodzi do zawarcia umowy sprzedaży zamówionych przez Klienta towarów.

9. W przypadku niedostępności towarów objętych zamówieniem w magazynie lub z innych przyczyn i w związku z tym brakiem możliwości realizacji zamówienia Sklep powiadomi o tym fakcie Klienta drogą mailową (na adres mailowy Klienta wskazany w momencie składania zamówienia), najpóźniej w ciągu 30 dni od chwili złożenia zamówienia oraz zwróci wpłacone pieniądze.

10. Średni czas dostawy wynosi 1 dzień, w przypadku gdy towar zamawiany jest z głównego magazynu w Niemczech , dostawa przedłuża się maksymalnie do 10 dni roboczych. O wszelkich terminach realizacji zamówienia zawsze   informujemy telefonicznie bądź mailowo